Budeme potřebovat:
250g cizrny
1 cibule
1 plechovka rajčat
Kari koření, sůl, pepř, sojová omáčka
Kukuřice
Půl kelímku smetany
Postup:
Cizrnu si přes noc namočíme, na druhý den vodu slijeme, napustíme novou a uvaříme do měkka. Pokud máte tlakový hrnec, bude vám to trvat pouze cca 35 minut.
Na oleji si opražíme cibulku nakrájenou na kostičky, posypeme kari kořením podle chuti a poté přidáme uvařenou cizrnu. Rajčata přisypeme k cizrně a cibulce, přidáme sojovou omáčku cca 2 PL a přisypeme kukuřici. Nakonec přilijeme půl kelímku smetany, pokud chcete, můžete i celou, ale pak je jídlo hodně těžké. Nakonec podle chuti ještě přisolíme a opepříme.
Podáváme buď jen tak samostatně nebo můžeme posypat sýrem. Já použila balkánský a bylo to výborné!