Cizrnový osvěžující dortík

Avatar

Cizrnový osvěžující dortík

Lucie (11 příspěvků) Pátek 27.04.2018 | 13:11:23

Budeme potřebovat:

Korpus:
200g cizrny v suchém stavu (430g po uvaření)
2 vajíčka
100g celozrnné mouky
60g kokosu
2 ČL prášku do pečiva, skořice, vanilkové aroma
voda na zředění
citronová kůra

Horní vrstva :
300g mražených lesních plodů
2 vanilkové pudinky
400ml tekutiny ( já dala asi 200ml pomerančového sirupu a zbytek voda)
Sladidlo/ med

Postup:
Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě, na druhý den propláchneme v čisté vodě a uvaříme do měkka. Já vařila v tlakovém hrnci cca 45-50 minut. Pokud se vám nebude chtít vařit, můžete koupit už hotovou v plechovce, ale 2 plechovky, protože jedna má cca 210g cizrny. První varianta je ale určitě zdravější.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Úplně nejlepší je, když máte velký mixér, kam můžete všechno postupně přidat. První rozmixujete uvařenou cizrnu s vajíčky), poté přidáte kokos, trochu vody, ať se to líp mixuje, prášek do pečiva, vanilkové aroma a citronovou kůru. Rozmixujte vše do hladka, přelijte do mísy a přidejte mouku a promíchejte. Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy (používám průměr 23cm).
Pečeme při 180 stupních cca 30-40 minut.

Ke konci pečení korpusu si začneme připravovat horní vrstvu.
Do kastrůlku nasypeme ovoce, zalijeme částí tekutin a dáme vařit. Ve zbytku tekutin rozmícháme pudinky, které po chvilce přilijeme k lesní směsi v kastrůlku. Oslaďte podle chuti. Mělo by to krásně zhoustnout. Hotové nalijeme na upečený korpus a dáme vychladit.
Tenhle dortík jsem pekla pro svou kamarádku k narozeninám, takže bohužel nemám vyfocený po rozkrojení, ale byl výborný!

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.