Magdaléna
(1 příspěvek)
Pondělí 10.04.2017 | 08:14:11
Ingredience:
Bílý jogurt (500 ml) 2 kelímky
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Bylinky nejlépe čerstvé a podle vlastních přání
Česnek 3 stroužky
Sůl podle chuti nebo vůbec
Postup přípravy:
Na připravenou misku si dáme síto, do kterého rozprostřeme čistou utěrku. V druhé misce smícháme dva bílé jogurty a smetanu ke šlehání. Nalijeme připravenou směs do síta a dáme na 24 hodin do lednice a necháme odkapat syrovátku.
Na druhý den, lučinu dochutíme dle libosti. Já přidávám česnek, bylinky (pažitka, petržel, tymián, libeček….). Nejlepší je, když jsou bylinky čerstvé. Podle chuti můžeme přidat trošku soli, ale myslím si, že není zapotřebí. Dáme do uzavíratelné misky a v lednici vydrží i týden. Ale vzhledem k tomu, jak je výborná, tak u nás nevydrží ani den.