Fazole po hustu s uzeným tofu

Avatar

Fazole po hustu s uzeným tofu

Lucie (11 příspěvků) Čtvrtek 20.07.2017 | 16:09:45

Budeme potřebovat:
300g malé bílé fazole (v syrovém stavu)
3x bobkový list, trošku kuchárku (vegety/ bujónu)
2 brambory
2 cibule
Sůl, pepř, 3 stroužky česneku
1 balení uzeného tofu + sojová omáčka + mletá sladká paprika

Postup:
Bílou fazoli necháme přes noc nabobtnat. Ráno fazole propláchneme, vodu vyměníme a uvaříme do měkka společně s bobkovým listem a troškou vegety. Já mám v oblibě tlakový hrnec, takže jsem vařila cca 35 minut.
Ke konci vaření fazole si opražíme na lžíci oleje cibulku, kterou pokrájíme na půlměsíčky. Přidáme k měkké fazoli, k tomu přistrouháme ještě 2 brambory na zahuštění a chvíli ještě povaříme. Podle potřeby dochutíme- sůl, pepř, majoránka/ bazalka. Úplně nakonec přidáme prolisovaný česnek.
Na stejné pánvi, kde jsme opražili cibulku, si opražíme na kostičky nakrájené uzené tofu, které pouze posypeme červenou paprikou a polijeme trochou sojové omáčky. Záměrně jsem ho nepřidávala k fazoli, ale dala jsem ho bokem do misky, aby zůstalo takové pěkně opražené, ve fazoli by moc změklo a nasáklo vodou. Přidávala jsem ho až při servírování.
Přeji dobrou chuť!:)

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.