Fazolové lusky s batátem a šunkou

Avatar

Fazolové lusky s batátem a šunkou

Lucie (11 příspěvků) Čtvrtek 21.02.2019 | 11:27:10

Budeme potřebovat:
Lžička extra panenského oliv. oleje
Půlka cibule (cca 50g)
1 menší batát (80g)
150g kuřecí šunky nejvyšší jakosti
180g mražených fazolových lusků
1 stroužek česneku
Sůl, sojová omáčka

Postup:
Na oleji si orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky a v polovině restování přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený batát a šunku. Podlijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a chvilku dusíme, než nám batát změkne, je to rychlovka.
Až je batát témě hotový, přidáme fazolové lusky, trošku sojové omáčky, podle chuti můžeme ještě trošku osolit a ještě na chvilku zakryjeme poklicí.
Až odstavíme z plotny, přidáme nasekaný česnek na malé kostičky a můžeme servírovat.
Na talíři můžeme posypat troškou sýru (já použila balkán).
Dobrou chuť.

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.