Kuřecí vindaloo

Avatar

Kuřecí vindaloo

Lucie (11 příspěvků) Pátek 27.07.2018 | 11:04:28

Za dnešní úžasný recept vděčím mému bratrovi, který si libuje v hodně kořeněných indických jídlech. Poprosila jsem ho, aby mě konkrétně tohle jídlo naučil, protože jsem ho u něj párkrát jedla a moc mi chutnalo. A dnes tenhle receptík přináším i vám.

Budeme potřebovat: (cca 6-7 porcí)
1 kg kuřecích prsou
5 PL řepkového oleje
3 cibule
5 stroužků česneku
1 PL cukru, špetka soli
140g rajčatového protlaku
Koření: 20g Garam masala (bratr dává 40g,ale mně to přišlo hrozně moc, tak jsem dala
poloviční množství), 1 ČL kari, 3 PL drceného kmínu, 1 PL kurkumy, 1 PL koriandru,
1 PL hořčičného semínka, 1 PL jablečného octa, pokud chcete, můžete přidat chilli
1,4 l horké vody + 2 kostky masoxu
Tlakový hrnec (není podmínkou)

Postup:
Do tlakového hrnce nalijeme řepkový olej a přidáme hořčičná semínka. Jakmile začnou tak jakoby praskat, přidáme cibulku nakrájenou na kostičky a orestujeme ji.
Maso nakrájíme na kostičky a v misce promícháme se směsí Garam masala.
Ostatní koření si smícháme zvlášť v malé misce, nakonec můžeme rovnou přidat i jablečný ocet.
K orestované cibulce přidáme maso a orestujeme. Poté přilijeme 1,4l horké vody, přidáme dvě kostky masoxu, rajský protlak, lžíci cukru, špetku soli a koření. Hrnec zavřeme a vaříme cca 30 minut.
Nakonec přidáme prolisovaný česnek a zahustíme. Nedoporučuji zahušťovat bramborou, údajně to pak ztratí chuť, podle mého bratra je lepší klasika mouka s vodou. Klidně mouka celozrnná.
Podáváme s rýží.
Vím, že je zde sice potřeba velké množství různého koření, ale výsledek stojí za to, takže určitě vyzkoušejte.

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.