Lucie
(11 příspěvků)
Úterý 31.10.2017 | 14:48:53
Budeme potřebovat:
1 balení sojových kostek (nebo nudliček)
Kostka zeleninového bujonu
Sojová omáčka
2 PL řepkového oleje
1 cibule, 1 žlutá paprika, 1 bílá paprika, mistička mraženého hrášku
170g pohanky v suchém stavu
Šálek kokosového mléka
Sůl, trochu oblíbených bylinek
Postup:
Do hrnce s 0,75l vroucí vody dáme jednu kostku zeleninového bujonu, cca 2 PL sojové omáčky a přisypeme celé balení sojových kostek. Vaříme 15-20 minut. Poté vodu scedíme, ale nevyléváme, použijeme ji k vaření pohanky. Sojové kostky si dáme bokem.
Na řepkovém oleji opražíme cibuli nakrájenou na měsíčky, přisypeme pohanku a přidáme trochu čisté vody. Během chvilky budeme mít sojové kostky hotové (pokud jste je jako já začali dělat současně s restováním cibulky) a vodu, ve kterých se vařili, budeme postupně přidávat do pánve s pohankou (ve finále nám ale ještě trochu vody ze sojových kostek zůstane). Ke konci vaření pohanky do pánve přidáme šálek kokosového mléka, papriky nakrájené na kostičky a mražený hrášek. Ještě chvilku společně povaříme.
Ke konci můžete podle potřeby dosolit a přidat oblíbené bylinky.
Sojové kostky jsem si rozdělila na dvě porce, ale Vám třeba postačí i na tři.
Podávala jsem s hotovou pohankou a domácími rajčátky.