Syrové nebo upravené?

Avatar

Syrové nebo upravené?

ela85 (5 příspěvků) Čtvrtek 08.09.2016 | 13:10:26

Opravdu se při tepelném zpracování potravin (zeleniny a ovoce) ztrácí velké množství cenných vitamínů? Takže je vše potřeba konzumovat v syrovém stavu?
Avatar

Syrové nebo upravené?

vladěna b. (6 příspěvků) Pondělí 30.01.2017 | 19:53:45

Je zdravé syrové maso?
Avatar

Syrové nebo upravené?

Mac (11 příspěvků) Sobota 28.01.2017 | 20:39:02

Ano, vitamíny se vytrácí při zvyšující se teplotě.
Avatar

Syrové nebo upravené?

Klíčenka (34 příspěvků) Úterý 17.01.2017 | 19:01:09

Ano, pokud jídlo tepelně upravíte, ztratí většinu tělu prospěšných látek.
Avatar

Syrové nebo upravené?

frfňa (10 příspěvků) Neděle 20.11.2016 | 21:47:48

Mrkev třeba je prospěšnější tepelně upravená než syrová. Ale zbytek ovoce a zeleniny určitě radši v syrovém stavu, hlavně pokud chceme uchovat vitamín C.
Avatar

Syrové nebo upravené?

Čarovná (31 příspěvků) Neděle 13.11.2016 | 16:42:47

Rozhodně je to lepší syrové, uvařením Vám v zelenině (nebo ovoci) nezůstanou téměř žádné tělu prospěšné látky.
Avatar

Syrové nebo upravené?

Malina (122 příspěvků) Neděle 30.10.2016 | 11:11:41

Důležité je vařit je pomalu a nenechat teplotu příliš vystoupat nahoru.
Avatar

Syrové nebo upravené?

Gusta (7 příspěvků) Středa 28.09.2016 | 12:35:45

Ano, hlavně vitamin C se varem ztrácí.