Tuňákové lasagně

Avatar

Tuňákové lasagně

Lucie (11 příspěvků) Pátek 14.07.2017 | 16:08:29

Budeme potřebovat:

250g lasagní (1/2 balíčku)
300g tuňáka
500ml rajčatového pyré
2 cibule
polévková lžíce řepkového oleje
sůl, pepř, oblíbené bylinky, česnek
100g eidamu

Na bešamel:

1,5 hrnku mléka
100g eidamu
2 PL rýžové mouky

Postup:

První si uděláme bešamel- mléko dáme rozehřát do kastrůlku, přidáme nastrouhaný sýr, necháme ho roztopit, poté přidáme ještě rýžovou mouku, pořádně rozmícháme a odstavíme z plotny.
Cibuli opražíme na lžíci oleje, přidáme tuňáka, rajčatové pyré, koření, česnek a chvilku prohřejeme. Poté také odstavíme z plotny a můžeme se pustit do vrstvení.
Zapékací mísu si vymažeme. Jako spodní vrstvu dáme 1/3 bešamelu, další vrstva budou lasagně, poté tuňáková směs, lasagně, tuňák, lasagně, bešamel. Opakujeme tak dlouho, dokud máme suroviny. Také bude záležet, jak velkou zapékací mísu zvolíte, protože já měla velkou a celkem jsem měla snad jen 2-3 vrstvy. Poslední vrstvou je bešamel, který ještě posypeme strouhaným eidamem a pečeme na 200°C asi 35min.

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.