Ačokča

Avatar

Ačokča

jelena (33 příspěvků) Středa 09.03.2016 | 15:07:40

Co je to ačokča a jaké má účinky na naše zdraví? Máte tipy na nějaké dobré recepty?
Avatar

Ačokča

listonoška (17 příspěvků) Čtvrtek 15.12.2016 | 19:38:19

A dá se ačokča pěstovat i u nás? je to náročné?
Avatar

Ačokča

Postava do červena (189 příspěvků) Pátek 03.06.2016 | 18:01:52

Ačokča svým vzhledem trochu připomíná papriku, je zdravá například na léčbu cukrovky.
Avatar

Ačokča

housenka (10 příspěvků) Pátek 25.03.2016 | 09:02:29

Já plním ačokču podobně jako papriku masovou směsí.

Ačokča plněná mletým masem a rýží
Potřebujeme:
16 plodů ačokči
500 g mletého masa (napůl vepřové s hovězím nebo drůbežím)
sůl
mletý pepř
100 g rýže

Plody zbavíme širšího konce a vybereme nožem semena s přepážkami.
V míse dokonale promícháme mleté maso se solí, pepřem a syrovou rýží.
Vzniklou hmotou naplníme plody, vložíme je do rajské omáčky a necháme vařit asi hodinu.
Na jednu porci stačí tři až čtyři plody. Podáváme s omáčkou bez přílohy –rýže je již v mase.
Avatar

Ačokča

Karolína7 (13 příspěvků) Pondělí 21.03.2016 | 07:52:57

Ačokča má výrazný vliv na léčbu cukrovky. Já si ji steriluji do sladkokyselého nálevu