Lucie
(11 příspěvků)
Čtvrtek 20.04.2017 | 15:07:46
Na „segedín“ budeme potřebovat:
1 balení sojových kostek nebo nudliček 80g (můžete klidně nahradit nějakým masem)
sojová omáčka
cibule, sáček kysaného zelí
Goldessa ligt (koupíte na lidlu)
Na knedlík:
250g tvarohu z vaničky (já použila nízkotučný, ale klidně můžete polotučný)
80g jemných vloček
2 vajíčka
1 čajová lžička chia semínek
Sůl, pepř, bylinky, můžete použít i pizza koření na vůni
Segedín:
Sojové kostky vsypeme do vroucí vody ochucené sojovou omáčkou a uvaříme dle návodu. Až jsou kostky hotové, scedíme je, ale vodu si ponecháme bokem.
Na trošce řepkového oleje si opražíme cibulku, množství volte podle chuti. Poté přidáme okapané sojové kostky, sůl, pepř, červenou mletou papriku a chvilku restujeme. Zelí propláchneme vodou, aby nebylo tak kyselé, přidáme na pánev k masu, podlijeme trochou vody ze sojových kostek a dusíme asi 20 minut. Na závěr přidáme cca 2 polévkové lžíce Goldessa light, aby omáčka trošku zhoustla a zjemnila se. No a první část máme hotovou.
Knedlík:
Suroviny na knedlík smícháme všechny dohromady a necháme chvíli odpočinout, aby vločky nabobtnaly. Poté si připravíme potravinovou folii, na kterou naneseme polovinu těsta a snažíme se srolovat do tvaru knedlíku. Na obou koncích zavážeme nití a vložíme do hrnce s vroucí vodou. Vaříme asi 20 minut. Až je knedlík hotový, tak vám pěkně vyplave nahoru.
Pak už jen nakrájíte knedlík a můžete podávat. Je to výborné, takže určitě stojí za vyzkoušení.
Dobrou chuť!