Ovesná kaše

obrazekPotřebujeme:

  • ovesné vločky (cca 300 g - hrnek)
  • mléko (cca 300 ml – hrnek)
  • cukr krystal, nejlépe třtinový – hnědý cukr (necelou polévkovou lžíci)
  • 1 jablko
  • hrst lískových oříšků
  • mletou skořici

 

Postup:

1)     Ovesné vločky vysypeme do čisté předehřáté pánve a chvíli je necháme opéct (nesmíme zapomenout míchat, jinak by se vločky připálily). Když cítíme vůni vloček, přidáme mléko. Za častého míchání směs, která by se měla vařit, lehce posypeme skořicí. Když jsou ovesné vločky spojené s mlékem a vznikla nám kaše (cca 1,5 min), můžeme servírovat do misky.

2)     Jablko omyjeme vodou a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátou pánev vsypeme necelou lžíci cukru a chvíli necháme karamelizovat, poté přidáme jablka a za občasného míchání počkáme, dokud jablka nebudou opečená a obalená zkaramelizovaným cukrem. Poté přidáme na vrch ovesné kaše.

3)     Přidáme ještě lískové oříšky a celé posypeme skořicí.

 

TIP:

Tato ovesná kaše je vhodná jako vydatná, ale rychlá snídaně. Můžeme podávat dohromady s mlékem či kakaem.

 

Autor: Vendula Jindrová

 

Kategorie: Zdravá výživa Autor: admin
Vaše názory k článku (1)
Seřadit:
Prošmína | Pátek 30. Prosinec 2016, 21:17
Ovesnou kaši zbožňuju. Tuhle kombinaci jsem ještě nedělala. Určitě zkusím a napíšu sem, zda je to dobrý.
Souhlasím (0x) | Nesouhlasím (0x) Odpovědět