Yvetta
(4 příspěvky)
Čtvrtek 18.08.2016 | 21:29:35
Významným zdrojem kyseliny listové je:
Listová zelenina – ledový salát, čínské zelí, hlávkový salát.
Zelenina: květák, brokolice, zelí, kapusta, špenát, růžičková kapusta, zelený hrášek, fazolové lusky, okurky, dýně, červená řepa, rajčata.
Obilniny: celá obilná zrna (zejména klíčky), celozrnné výrobky – celozrnný chléb, müsli.
Ovoce: mango, avokádo, pomeranče, banány, třešně, višně, jahody, maliny, angrešt.
Ořechy: vlašské ořechy, para ořechy, pistáciové ořechy.
Některé mléčné výrobky: plísňové sýry, měkké sýry.
Maso: játra.
zdroj http://apps.szu.cz/czzp/vvv/zdroje.php